maanantai 9. toukokuuta 2011

Projektin loppumetreillä

Verkkokirjastoprojekti alkaa olla päätöspisteessään. Tässä vaiheessa voi jo varovaisesti huokaista helpotuksesta: mitään totaalisen katastrofaalista ei tapahtunut vaan uusi verkkokirjasto saatiin avattua silloin kuin pitikin.

Projektityössä on puolensa: saa ainakin periaatteessa keskittyä yhteen asiakokonaisuuteen (lue: unohtaa kaikki normaalit omat hommat ja toivoa, että ne projektin aikana hoituisivat itsekseen) ja lähestyvä deadline ei yksinkertaisesti anna motivaation ja työvireen lässähtää kesken kaiken.

Viimeiset kuukaudet ovat olleet hyvin hektisiä: puurtamista, ideointia, ongelmien ratkaisua, vieraita kieliä (ruotsia, englantia ja marc21:ä), hetkellistä hermojen kiristymistä, oivaltamisen ja oppimisen iloa, hysteerisiä naurukohtauksia kollegojen kanssa, epätoivon huokauksia, riemullisia onnistumisia.  Kaikesta on selvitty ennen kaikkea projektiryhmän tuella - sekä nauttimalla litroittain kahvia ja kymmenittäin suklaalevyjä.

Lopussa kiitos seisoo, sanoi vanha kansakin, eli:
Kiitokset oman osaston väelle, joka on suhtautunut pitkämielisesti siihen, että kömmin atk-luokasta ihmisten ilmoille lähinnä vain kahviaikaan vaihtamaan pikaiset kuulumiset.
SUURKIITOKSET projektiryhmälle: Annukalle, Juhalle, Marille, Marjalle, Paulalle, Pirkolle, Tiinalle, Ullalle; Istekkiin Mikalle, CS Libraryyn Mikaelille - 
och först och främst en jättestor tack till Teknikhusets Lars och hans ”besättning” i Umeå!

Ja nyt, Arvoisat Asiakkaamme: käykää kokemassa uusi verkkokirjasto: se on tehty Teitä varten!
kirjasto.kuopio.fi

Lissu

4 kommenttia:

  1. Heippa!

    Onnea kovin kovasti projektin päättymisestä! Mä en tiennytkään mistään projektista tai verkkokirjastosta. Onnea myös Verkkokirjaston Jatkolle :) (suora linkki olisi ollut erittäin mieluisa ylläri!)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista - linkinhän siis PITI näkyä jo ensimmäisessä versiossa ;) Nyt se on lisätty itse tekstiin...

    VastaaPoista
  3. Toimii harvinaisen huonosti tämä uudistettu kirjasto.kuopio.fi. Miettii miettii, vastaisiko huomenna vai ensi kesänä. Paljon siinä on tekstiä ja käyttää ruudulta tilaa valtaisasti mutta kovin vähän se antaa hyötytietoa käyttäjälleen. Haustakin on tullut hirmuisen vaikeaa. Ei näin. Vanha systeemi takaisin. Se vastaili jämptisti just eikä melkein, eikä miettinyt kolmea päivää.

    VastaaPoista
  4. Mun mielestäni taas tämä uusi verkkokirjasto ja hakusysteemi toimivat oikein hyvin, eivätkä ne ole ainakaan mulle juuri hidastelleetkaan. Lukuvinkit ym. ovat hauskoja!

    VastaaPoista