keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Kohti uutta

2.2.11 on  juuri sopiva päivä aloittaa Kuopion kaupunginkirjaston blogi.
Facebookissa olemme jo, joten blogi tuntuu sopivalta jatkeelta kertoa, mitä kaikkea kirjastossa tapahtuu. Meistä on moneksi!

Tämä vuoden suuri urakka on verkkokirjaston uudistaminen. Kulissien takana on tapahtunut kaikenlaista, vaikka varsinaista sivustoa pääsemme rakentamaan vasta nyt. Viime kesä ja syksy kuluivat kilpailutuksen kiemuroissa (kiitokset vielä kerran kaupungin tietohallintoon Sirpalle ja Jarkille!) ja suunnittelutyössä. Nyt alamme olla siinä vaiheessa, että www-projektiryhmämme pääsee kokeilemaan, miten ideat alkavat sivustolle asettautua.

Uusi verkkokirjasto on näyteikkuna kirjastoon. Aineistoa laitetaan houkuttelevasti esille: mistä juuri nyt puhutaan, mitä kannattaisi kokeilla, mitä vanhaa on jäänyt unholaan uutuuksien keskellä. Näyteikkunasta voi bongata sellaistakin, mistä ei ehkä vielä tiennyt, vaikkapa Naxos-verkkomusiikkipalvelun tai e-kirjat. Kirjoja voi arvioida ja pisteyttää itse tai katsoa, mistä muut ovat pitäneet. Jos löytää juuri sen CD-levyn, jota kaveri eilen haikaili, voi saman tien laittaa levyn tiedot kaverille sähköpostiviestinä tai Facebookissa.

Vuosien mittaan asiakkailta on tullut paljon toiveita ja vinkkejä siitä, mitä verkkokirjastossa pitäisi olla. Toivottavasti edes osa toiveista saadaan nyt toteutettua; vinkkejä ja toiveita otetaan toki edelleen vastaan.


Innostavan kouluttajan johdolla...
...sukelsimme tulevaan!
Kirjaston uusien www-sivujen h-hetki on toukokuussa. Nyt hankien keskellä tarpoessa tuntuu, että siihen on vielä kovin pitkä aika, mutta hyvää kannattaa aina odottaa, eikö totta?

Lissu

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että saitte blogin perustettua! Meistä tavallisista tallaajista todella harva tietää, että kirjasto on paljon muutakin kuin kirjojen lainaamista ja palauttamista. Bloggaaminen on hyvä tapa nostaa näkymättömiä kirjastotyön osia näkyviksi.

    VastaaPoista